“Ihmisten tarvitsee tehdä töitä toisten ihmisten kanssa.” – Taidan-podcastissa Citeran Antti Aho

Taidan-podcast sai vieraakseen suomalaisen työelämän asiantuntijan Citeran Antti Ahon. Antilla on lähes 30 vuoden kokemus suomalaisesta liike-elämästä vakuutus-, öljy-, konsultointi- ja koulutusaloilta. Hän teki pitkän työuran Trainers’ Housessa, jossa hän oli viimeisimmäksi yrityksen varatoimitusjohtajana. Tällä hetkellä hän tekee myös väitöstutkimustaan ja toimii eri kasvuyritysten hallituksissa.

Antti on työskennellyt satojen kotimaisten ja kansainvälisten yritysten kanssa niiden erilaisissa murrosvaiheissa. Työelämän muutoksia on aina ollut ja niitä tapahtuu jatkossakin esimerkiksi digitalisaation ja robotisaation myötä. Jatkuvasta muutoksesta huolimatta Antin mielestä oleellista on se, mikä työelämässä on pysyvää: “Pysyvää on ollut, että ihmisten tarvitsee tehdä töitä toisten ihmisten kanssa. Se ei ole poistunut yhtään mihinkään ja se tulee vielä jatkumaan nykyisen murroksen jälkeen.”

Suhtautuminen työelämän ja työnteon muutoksiin on aina subjektiivinen kokemus: “Ihminen kokee sen aina oman lähtökohtansa kautta. Muutos on työntekijälle usein pelottavaa tai tuntematonta.” Epäluuloinen suhtautuminen muutokseen on kuitenkin ymmärrettävä reaktio: “Meihin on sisäänrakennettuna se, että emme äärettömän luottavaisesti mene tilanteeseen, jos me emme tiedä mitä tapahtuu. Me ollaan vähän turvallisuushakuisia. Se on ihan luonnollista ja psykofyysistä ihmiselle.”

“Terve suhde valtaan on johtamisen tärkeimpiä oivalluksia johtajalle”

Antti on tehnyt hyvin paljon töitä eri yritysten johtajien ja johtamisen kanssa. Suhtautuminen johtamiseen on muuttunut viime vuosikymmenien aikana: “Jos karkeistetaan, niin noin 30 vuotta sitten johtaminen oli enemmän asema. Nyt olemme enemmän ja enemmän tilanteessa, jossa johtaminen on muuttunut asemasta ammatiksi, johon kuuluu ammattitaito, ammattitaidon ylläpitäminen ja sen syventäminen.” Johtajan on hyvä olla kiinnostunut omasta ammatistaan ja sen aikaansaannoksista: Mitä omat päätökset saavat aikaan? Mitä oma johtaminen saa aikaan? Miten ihmiset kokevat sen? Ja on utelias.”

Johtajan työssä olennaista on, että siinä käytetään valtaa: “Terve suhde valtaan on johtamisen ehkä tärkeimpiä oivalluksia johtajalle.” Antti kiteyttää johtajan terveen suhteen valtaan vallankäytön seurauksien havaitsemisella: “Terve suhde valtaan on sitä, että ymmärtää, että vallankäytöllä on seurauksensa. Olisi hyvä olla kiinnostunut tutkimaan, mitä oma vallankäyttö saa aikaan.”

Podcastissa selviää myös, mikä on Antin johtavia periaatteita elämässä ja kuinka lentokoneen ohjaamossa istuva konsultti huomioidaan 8 tunnin lennon ennakkovalmisteluissa.

Podcastin pääset kuuntelemaan tästä:

Ensimmäinen osa

Toinen osa

Vastaa