Usein kysytyt kysymykset

Mikä Taidan on?

Taidan on sadan päivän mittainen työelämän laadun palvelukokonaisuus, jonka keskeisenä työkaluna on Taidan-mobiilisovellus.

Kaksi kuukautta kestävä Taidan-sovelluksen käyttö ja siihen liitetty valmennuskonsepti auttavat vähentämään psykososiaalisia kuormitustekijöitä, edistävät työyhteisön muutoskyvykkyyttä ja parantavat työelämän laatua.

Taidanissa yhdistyy yksilö- ja yhteisötaso. Työyhteisökäytössä se sisältää myös tuen johtamistyölle, joka on oleellinen työelämälaadun ja työhyvinvoinnin tekijä.

Kenelle Taidan on tarkoitettu?

Taidan on tarkoitettu työhyvinvoinnin johtamisesta ja työelämän laadun parantamisesta kiinnostuneille organisaatioille. Taidan soveltuu monenlaisille asiantuntijaorganisaatioille kouluista ja kuntaorganisaatioista insinöörifirmoihin ja myyntitiimeihin. Taidan on tarkoitettu työyhteisöille ja -organisaatoille eikä kuluttaja-asiakkaille.

Mikä on Taidan-Coach?

Oma Taidan-Coach löytyy Taidan sovelluksesta lisäarvopalveluna. Sieltä saat siis halutessasi coachausta mobiilisti, siis ihan oikealta ihmiseltä.

Onko Taidan kyselytyökalu?

Taidan on ensisijaisesti työväline työelämän laadun ja työhyvinvoinnin kehittämiseen. Kehittämistyön tukena käyttäjät vastaavat päivittäisiin väittämiin reflektoidakseen omia ja organisaationsa työarjen kokemuksia. Vastaukset tuottavat dataa organisaation työntekijäkokemuksesta ja sen muutostrendeistä, mutta työntekijöiden toteuttama työelämän laadun kehittämistyö on Taidanissa mittausdataa oleellisempaa.

Miten voimme tiiminä hyödyntää Taidania?

Olemme julkaisseet tiimeille oppaan, jonka saat ladattua tästä: Tiimin opas

Mitä puhelimia Taidan tukee?

Taidan on saatavilla iOS ja Android-käyttöjärjestelmille.

Sovelluksen käyttö edellyttää iOS-versiota 9.0 tai tätä uudempaa versiota. Yhteensopivia laitteita ovat iPhone, iPad ja iPod Touch.

Androidilla sovelluksen käyttö edellyttää vähintään versiota 5.1.

Mistä saan ladattua Taidan-sovelluksen?

 

Mihin Taidan perustuu?

Taidan aktivoi käyttäjää tutkimaan ja kehittämään omia työarjen kokemuksia. Sen kautta on myös mahdollista tehdä näkyväksi mittausdatan avulla käyttäjien yhteiset kokemukset ts. työntekijäkokemuksen kehittäminen helpottuu.

Työhyvinvoinnin teemoja käsitellään työarjen kokemusten kautta ymmärrettävästi ja ratkaisukeskeisesti.

Samaan aikaan tieteellinen tutkimus on Taidanissa kaiken sisällön takana. Taidanin tieteellisen viitekehyksen keskiössä ovat johtamistieteet, organisaatio- ja sosiaalipsykologia, neurotieteet, kasvatustieteet ja kulttuuriantropologia.

Miten saan Taidanin käyttöön meidän organisaatioomme?

Ota meihin yhteyttä niin jutellaan lisää!

Miten Taidan pitää huolen tietosuojasta ja yksityisyydestäni?

Sovelluksen käyttäjät vastaavat päivittäisiin työarjen väittämiin anonyymisti eikä vastauksia ole mahdollista yhdistää yksittäiseen työntekijään. Keskustelu Taidan-sovelluksen keskustelupalstalla käydään omalla nimellä. Katso lisää Taidanin tietosuojaperiaatteista tietosuojaselosteestamme.

Mitä tietoja Taidan tallentaa käyttäjistä?

Taidan-mobiilisovellukseen rekisteröidytään omalla nimellä ja sähköpostilla, jotka ovat ainoat sovelluksen tallentamat yksilöivät tiedot. Käyttäjien vastaukset työhyvinvoinnin väittämiin tallentuvat sovellukseen, mutta yksittäisen käyttäjän vastauksia ei ole mahdollista tunnistaa. Organisaatiosta tuotettu yksilöimätön data työelämän laadusta on avointa kaikille oman organisaation käyttäjille.

Mikä on Taidan Partners -valmentajaverkosto ja miten voin liittyä siihen?

Taidan Partners -valmentajakumppanina pääset hyödyntämään Taidan-palvelua omassa liiketoiminnassasi. Lue lisää valmentajakumppanuudesta täältä.