Vallitseeko teillä puhumattomuuden kulttuuri?

Otetaanko työpaikallasi asiat puheeksi ajoissa?

Aikuisuuden säilyttäminen on vaativaa, mikäli työpaikalla vallitsee puhumattomuuden kulttuuri. Asiat pyritään vaikenemaan virallisissa foorumeissa kuoliaaksi.

Puhumattomuuden kulttuuri on muuten siitä kummallinen, että usein sanaiset arkut kuitenkin avataan säännöllisesti. Sanaisten arkkujen avaaminen tapahtuu puhumattomuuden kulttuurissa useimmiten silloin kun asiaa ei kuitenkaan voi lähteä ratkaisemaan asianosaisten puuttuessa tilanteesta.

Oletko sinä havainnut tällaista? Että kun paltsussa kysytään ihmisten mielipiteitä johonkin asiaan liittyen, niin kysyjän vastassa on täysi hiljaisuus. Mutta kun paltsu päättyy, alkaakin mielipiteitä nousta esiin.

Usein puhumattomuuden kulttuurin syntymiseen on vaikuttanut monia eri tekijöitä työyhteisön historian varrella. Puhumaton ja äkkipikainen pomo tai läpikäydyt yt-neuvottelut jättävät kulttuuriin jäljen.

Nämä työyhteisön muutoshistorian sattumukset sitten synnyttävät erilaisia yhteisön toimintaan vaikuttavia uskomuksia, ajattelumalleja ja toimintatapoja. Kaksi yleisintä syytä puhumattomuuden kulttuuriin ovat pelko ja vastuunpakoilu. Mitäpä luulet kummasta on useammin kyse?

Me väitämme, että jokainen ihminen haluaa lähtökohtaisesti ottaa vastuuta työstä ja työyhteisön yhteistyön sujumisesta. Syystä tai toisesta työyhteisö voi oppia pelkäämään asioiden esille nostamista. Ja tämä pelko voi pintapuolisesti tarkasteltuna vaikuttaa vastuunpakoilulta.

”Virheiden välttelykulttuuri” onkin siis useimmiten viesti siitä että työyhteisössä tarvitaan lisää psykologista turvallisuuden tunnetta. Sitä tunnetta joka syntyy siitä fiiliksestä että ”meihin luotetaan ja meitä arvostetaan”.

Mikäli sinä haluat tukea työarjen puheeksiottamiseen ja ongelmien ratkomiseen, Taidan voi auttaa sinua.

Vastaa