Valtava työhyvinvointi

Jokaiselle meistä herää ajatuksia, kun kuulemme sanan työhyvinvointi. Kenties olet viime aikoina ollut erityisen innoissasi jostain työtehtävästä tai työpaikkasi työtyytyväisyyskysely on juuri tupsahtanut sähköpostiisi. Työhyvinvointiin törmää jatkuvasti myös mediassa niin somessa kuin perinteisessäkin.

Mutta mitä työhyvinvoinnilla oikeastaan tarkoitetaan? Työhyvinvoinnin määritteleminen voi tuntua mahdottoman suurelta tehtävältä. Eihän niin valtavaa asiaa pysty edes käsittämään!

Tällöin on kyse työhyvinvoinnin valtavuuspuheesta, jossa työhyvinvoinnista tuotetaan kuvaa jättiläismäisestä ja vaikeasti käsitettävästä ilmiöstä. Tällöin työhyvinvointi voi tuntua todella etäiseltä ja byrokraattiseltakin asialta.

Valtavuuspuhe etäännyttää työhyvinvoinnin työntekijöistä itsestään. On helppo ulkoistaa vastuu valtavasta ja hallinnollisesta työhyvinvoinnista vaikkapa tiiminvetäjälle, yksikön johtajalle tai henkilöstöosastolle. Työhyvinvointi on kuitenkin arjessa jatkuvasti läsnä ja siihen pystyy omalla tekemisellään vaikuttamaan.

Työhyvinvointi on samanaikaisesti tuttu ja tuntematon. Jokaisella meistä on työhyvinvoinnin kokemuksia jatkuvasti työarjessamme. Kannattaa välillä pysähtyä miettimään omia tuntemuksiaan. Mistä nämä tuntemukset tulivat, miten ne vaikuttavat minuun ja mitä voisin mahdollisesti tehdä niille?

Ja muista, että juuri sinä olet työhyvinvointisi paras asiantuntija.

Vastaa